T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
İlçe Hıfzıssıhha Kurulu 25.08.2020 günü 1593 sayılı ‘Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 24. maddesinde yazılı üyelerin katılımı ile Vali Yardımcısı Seferihisar Kaymakam V. Barış DEMİRTAŞ başkanlığında toplanmış olup, Çin'in Vuhan kentinde başlayarak tüm Dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Coronavirüs (Kovid-19) salgınından ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için, yapılan değerlendirmeler sonucunda;
-COVID-19 bulaşma riskini en aza indirmek için aşağıdaki önlemlere uyulmasına, bu kapsamda tesis işleticileri ve şahıslar faaliyetlerini belirtilen kurallara göre sürdürmelerine ve güncellemeler için Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, ilgili Bakanlıklar ile yetkili kamu kurum ve kuruluşlarının yaptığı/yapacağı tüm düzenlemeleri takip etmelerine,
-Sokak düğünlerinin kesinlikle yapılmamasına,
-İhtiyaç halinde, mevcutsa ve uygunsa kaymakamlıktan izin alınarak düğün amaçlı okul bahçeleri kullanılmasına,
A-Organizasyon Öncesinde Yapılması Gerekenler:
Organizasyon davetiyelerde aşağıda belirtilen konularda bilgi ve uyarı yazıları bulunmasına;
-Organizasyon sahipleri, başvuruları sırasında tesis işleticileri ve basım/matbaa faaliyeti gösteren işyerlerince bu konuda bilgilendirilmesine,
-Organizasyon tesislerine ve basım/matbaa faaliyeti gösteren işyerlerine kararın tebliği ilgili belediyesince yapılmasına,
B-Organizasyon Tesisi/Alam İçin Genel Önlemler:
Organizasyonlar bulaşma riskini azaltmak amacıyla mümkün oldukça açık havada yapılmasına ve süre mümkün olduğu kadar kısa tutulmasına, yemekli düğünlerde yemek servisi I saat içinde tamamlanmasına,
organizasyonda çalışan personel de kayıt alınmasına, (Bir veya daha fazla davetli toplantıdan sonraki 14 gün içinde COVID-19 tanısı aldığında bu listeler İlçe Sağlık Müdürlüğü/İl Sağlık Müdürlüğü tarafından talep edilecektir.)
mümkün olduğunca azaltabilmek için antiseptik veya dezenfektan dispanserleri mümkünse fotoselli ya da ayakla çalışacak şekilde olmasına, bu sağlanamıyorsa dezenfektan görevlendirilecek bir kişi tarafından misafirlere sunulmasına,
C-İkramlara Yönelik Önlemler:
l . Organizasyon esnasında veya akabinde yemek içecek ikramı olması durumunda İçişleri Bakanlığı tarafından 30 Mayıs tarihinde valiliklere gönderilen genelge hükümlerine ve
Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan COVID-19 kapsamında Restoran, Lokanta, Kafe, Pastane, Börekçi, Tatlıcı ve İçerisinde Yeme-İçme Hizmeti Sunan İşletmelerde Alınması Gereken Önlemler dikkate alınmasına,
D-Havalandırma Önlemleri:
. Tesis içerisinde merkezi havalandırma sistemleri bulunan tüm alanların havalandırması doğal hava sirkülasyonunu sağlayacak şekilde düzenlenmesine, kapı ve pencereler açık bırakılarak doğal havalandırma sağlanmasına ve havalandırma sistemlerinin kullanımı ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığının İklimlendirme Rehberinde belirtilen kurallara uyulmasına,
E-Tesislerde Bulunan Diğer Hizmetler/Alanlar İçin Önlemler:
Gereken Önlemlere uyulmasına,
F-Tuvaletlerde Alınacak Ek Önlemler:
1. Tuvaletlerin giriş kapıları mümkünse otomatik kapı sistemi olarak düzenlenmesine, düzenlenememesi halinde uygun şekilde paravan konularak giriş kapılan açık tutulmasına, iç ve dış kapıların kollarının sık sık dezenfeksiyonu sağlanmasına, ayrıca tuvaletlerde devamlı sıvı sabun, tuvalet kâğıdı, kâğıt havlu ve çöp kutusu bulundurulmasına ve teması mümkün olduğunca azaltabilmek için muslukların, sıvı sabun ünitelerinin mümkünse fotoselli olmaları sağlanmasına, el kurutma cihazlarının kullanılmamasına,
G-Görevli Personele Yönelik Önlemler:
1 Personelin COVID-19'un bulaşma yollan ve korunma önlemleri hususunda bilgilenmesi sağlanmasına,
Negatif test sonucundan itibaren 14 günlük takip süresi geçmeyen ve kendisi veya birlikte yaşadığı kişinin şüpheli durumda olması nedeniyle test yaptırılan personelin test sonucu alınana kadar çalışmasına kesinlikle müsaade edilmemesine,
Ğ-Tesislerin Temizliğine Yönelik Önlemler:
1. Tesislerin temizliği günlük olarak genel temizliğine uygun olarak yapılacak ve kapalı alanlar düzenli şekilde havalandırılmasına,
2. Tesis/alanın temizliğinde özellikle sık dokunulan yüzeylerin (kapı kolları, kolların dayanıldığı yerler, masalar, sandalye kolçakları) temizliğine dikkat edilmesine, "bu amaçla, su ve deterjanla temizlik sonrası dezenfeksiyon için 1/100 sulandırılmış (5 litre suya yarım küçük çay bardağı) çamaşır suyu (Sodyum hipokloritCas No: 7681-52-9) kullanılabilir. Klor bileşikleri yüzeylerde korozyon oluşturabilir. Dayanıklı yüzeyler için
kullanılması önerilen bir dezenfektandır. Tuvalet dezenfeksiyonu için 1/10 sulandırılmış çamaşır suyu (Sodyum hipokloritCas No: 7681-52-9) kullanılacaktır.”
3. Klor bileşiklerinin uygun olmadığı bilgisayar klavyeleri, telefon ve diğer cihaz yüzeyleri
%70'lik alkolle silinerek dezenfeksiyonun sağlanmasına,
4. Yüzeylerin dezenfeksiyonu içın; virüslere etkinliği gösterilmiş etken maddeleri içeren ve Sağlık Bakanlığı tarafından verilen 'Biyosidal Ürün Ruhsatı' bulunan yüzey dezenfektanları da kullanılmasına,
5. Temizlik yapan personel tıbbi maske ve eldiven kullanmasına, temizlik sonrasında personelin maske ve eldivenlerini çıkarıp pedallı, kapaklı çöp kutusuna atması, yıkanabilir bez maske kullandıysa yenisiyle değiştirmesi ve ellerini en az 20 saniye boyunca su ve sabunla yıkaması, sabun ve suyun olmadığı durumlarda el antiseptiği kullanması sağlanmasına,
-Bahsi geçen faaliyetlere ilişkin daha önce alınan Hıfzıssıhha Kurul Kararlarının ilgili düzenlemeleri bu karar ile geçersiz olmasına,
Tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesine, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılmasına
Oy birliği ile karar verilmiştir.